Particulier geeft opdracht schaal bouwer Breehorn

Opdracht By Vic glaskunst - schaal voor scheepsbouwer Breehorn

Begin 2018 kreeg ik het bijzondere verzoek van een particulier om een schaal te ontwerpen en uit te voeren voor de bouwer van Breehorn zeilschepen. Deze particulier had zelf een schip laten ontwerpen en bouwen door deze werf en wilde als afsluiting een blijvend cadeau geven. Zo’n schip bouw je tenslotte niet over één nacht ijs en gaande het ontwerp- en realisatieproces was er een hechte band ontstaan tussen bouwer en opdrachtgever.

Het ontwerp
Ik ontwierp een grote schaal van circa 45 cm, met daarin het beeldmerk van de Breehorn, uitgevoerd in de huisstijlkleur. Robuust, eerlijk, stevig, technisch juist, gebruiksvriendelijk en elegant. Precies zoals Breehorn zijn schepen maakt.

Uitleg foto
Je ziet een wit ‘zeil’ met daarop het beeldmerk en rechts een teller tale. Links langs de rand van schaal vind je een onderbroken lijn, refererend aan de lijnen op het schip.

Technische specs
De schaal is opgebouwd uit twee lagen: transparant en wit opaal, Spectrum 96 fusing glass. Daarop ligt in petrol het beeldmerk, dat ik met de hand uit een grote glasplaat sneed. Voor de schaal waren twee stoken nodig: één vlakke stook op circa 780 graden en één op een mal van meer dan aan halve meter groot, op circa 640 graden.

Ook een opdracht geven? Mail of bel mij. Jij vertelt het verhaal. Ik geef het vorm. Zo maken we samen glaskunst met een betekenis. Van jou. Voor de ontvanger. Als bewijs hiervan krijgt de ontvanger van dit relatiegeschenk / cadeau een certificaat van By Vic waarin ik dit proces beschrijf.

Contact met Vic