Pakje Kunst (Den Bosch) In de Zorg

Pakje Kunst Den Bosch voor de Zorg - gratis expo

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ‘s-Hertogenbosch is nog t/m eind september 2021 een bijzondere expositie te zien: Pakje Kunst in de zorg. Speciaal voor medewerkers, patiënten en hun bezoek.

Sinds 30 juni 2021 zijn er kunstwerken te zien van 28 verschillende kunstenaars uit de regio ’s-Hertogenbosch in de expositieruimte aan het einde van de Boulevard in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). De titel van de expositie verwijst naar kleine pakketjes met daarin een kunstwerkje van de exposerende kunstenaars. Je vindt deze in de automaat die tijdelijk bij de expositie staat en kunt daaruit voor slechts 4 euro een bijzonder mini kunstwerkje trekken. Medewerkers van het JBZ konden intekenen voor een gratis Pakje Kunst. In totaal gaf Pakje Kunst Den Bosch het JBZ 600 mini kunstwerkjes om op deze manier onder het personeel te verdelen (met dank aan diverse subsidieverstrekkers).

Er zijn kunstwerken te zien van Monique van den BoomenVicky van der PlasAnton Schrauwen, Jeanne Tax, Carlette Rijcken, Corrie MeijAngelique Desiree,  Ineke van Schijndel, Marja Sterck, Lidwina Charpentier, Keslien Smeets, Karen PelckmansMirjan van de Hel, Till Willems, Wanda Janota, Marijke BokslagShirley Welten, Hedwig Zegger, Heleen Verbruggen, Hanneke Boleij, Sylvy van BochoveSimone Li, Irene Schaap, Liesbeth Wassink, Helene de Winter, Maï Ver Eecke, Liesbeth Kocken en Willemijn Denissen.

https://www.facebook.com/pakjekunstdbOp de Facebook pagina van Pakje Kunst vind je een leuk filmpje over dit initiatief en enkele foto’s van kunstwerken van de deelnemende kunstenaars. 

PS De Expositie is alleen bedoelt voor patiënten, hun bezoek en medewerkers. Wil je ook een Pakje Kunst trekken maar heb je geen reden om naar het JBZ te gaan? In boekhandel Adr. Heijnen staat permanent een Pakje Kunst automaat met daarin tal van mini kunstwerkjes van Brabantse kunstenaars.

Contact met Vic