20 t/m 22 april Paasexpo Kerkje van Persingen

Drie kunstenaars, drie kunstvormen

Trilogie van keramiek, fotografie, glas

Esther van Keulen | Ingrid Sewpersad | Vicky van der Plas

Het paasweekend van 20, 21, 22 april kun je tussen 11.00-17.00 uur genieten van een bijzondere paasexpositie: Trilogie. Drie kunstenaars tonen hier drie dagen lang drie uiteenlopende, elkaar versterkende kunstvormen.  Kom langs en maak kennis met het werk en de kunstenaar zelf: Kunstenaar/fotograaf Ingrid Sewpersad, glaskunstenaar Vicky van der Plas en keramist Esther van Keulen ontvangen u graag in het prachtige Kerkje van Persingen aan Persingsestraat 7, 6575 JA te Persingen. Entree is gratis.

Esther van Keulen
Vanuit haar atelier in Bilthoven maakt Esther van Keulen handgevormde schalen, vazen en objecten geïnspireerd door vormen, kleuren en texturen uit de natuur, met een voorliefde voor het strand. Haar keramiek valt op door de organische vormgeving, het subtiele kleurgebruik en de eigenheid van de glazuren. Esther: ”Een gevonden schelp kan mij inspireren tot het maken van een schaal. Ik werk intuïtief, de vorm ontstaat onder mijn handen. Vorm is belangrijk voor me, maar op de huidafwerking/deklaag ligt mijn focus. Glazuur is eigenlijk het onderwerp van mijn werk geworden. Mijn glazuren ontwikkel ik bijna allemaal zelf. In de kennis die dat vraagt zit voor mij ook de uitdaging en de magie die het werken met klei zo aantrekkelijk voor mij maakt”. www.atelierevk.nl

Ingrid Sewpersad
Ingrid Sewpersad maakt intrigerende beelden van onder andere het rivierenlandschap rond Nijmegen. Door de ongewone combinatie met aluminium ontstaan prachtige sferische landschappen die zich kenmerken door mystiek en tijdloosheid. Ingrid: “Met mijn alu-landschappen probeer ik de beschouwer te laten dromen. Het zijn reflecties van wandelingen, de natuur zoals die achterblijft in de herinnering.”
www.ingridsewpersad.nl


Vicky van der Plas

Vicky van der Plas vanuit haar glasatelier By Vic uit Vught: “Veel van mijn inspiratie haal ik uit de menselijke interactie. De verbinding die dan ontstaat, of juist totaal afwezig is. Ik kijk daar naar, registreer het, maak het mij eigen en gooi het gevoel hierover er in glas weer uit. De laatste tijd maak ik steeds vaker de combinatie van verbinding met wat er in de natuur gebeurt. Dan krijg je dubbelobjecten. Zoals bij de serie ‘aangespoeld, die ik laat zien in het Kerkje van Persingen.”
www.byvicglaskunst.nl

Contact met Vic