Manchetknopen, hip en happening

unieke handgemaakte manchetknopen blauw 7
Ik krijg regelmatig de vraag of manchetknopen weer ‘in’ zijn. Dit als reactie op mijn manchetknopen met teksten en pigmenten. Het antwoord is, ‘ja’, ze zijn weer in.

Tal van ontwerpers en beroemde merken zetten manchetknopen weer prominenter in het assortiment. Niet zo gek dus, dat By Vic ze ook maakt. En wel 100% met de hand en daarmee een echte, unieke eye catcher.
 

Maar, hoe draag je manchetknopen eigenlijk?

Overdag

Overdag zijn de regels simpel: je kiest de manchetknoop die op dat moment bij je stemming én je outfit – een pak met overhemd – past. Met de juiste manchetknoop in je overhemd geef je je looks net dat beetje extra, dat van jou een stijlvolle man maakt. Een zelfbewuste man ook, die weet wat hij moet dragen om zich positief te onderscheiden van de massa. Een man die een goede hand geeft, en met de manchetknoop het perfecte sieraad draagt om een goed gesprek op gang te brengen. Op het werk, tijdens een formeel event, netwerk borrel of een gezellig feest.

‘s Avonds
In de avond luistert het allemaal wat nauwer. De etiquette vraagt van je dat je manchetten bij een smoking dezelfde kleur als je overhemd hebben. De boord mag, net als bij een colbert, maximaal 1,5 centimeter onder je je colbert uitsteken – bij een gestrekte arm. Op die manier krijgen je manchetknopen de aandacht die ze verdienen, zonder overdreven op te vallen. Let ook op met het combineren van de manchetknopen van By Vic met een horloge: zorg dat deze een leren band heeft. Dat is het meest stijlvol.
Traditionele situaties waarbij je gewoon altijd manchetknopen moet dragen zijn:
  • ceremonies
  • een verloving, een huwelijk

Trouw je zelf? Kies dan voor manchetknopen die de kleur van je trouwring hebben voor het beste effect.

Maatwerk manchetknopen
Wil jij je écht onderscheiden van de rest? Of zoek je manchetknopen voor een speciaal evenement? Koop dan manchetknopen van By Vic of laat mij ze voor je ontwerpen. Ik vind dat ontzettend tof om te doen!

Ps of laat ze ontwerpen voor een zakenrelatie, vriend of familielid! Manchetknopen zijn ook een prachtig geschenk tijdens de feestdagen!

Klik op de foto voor manchetknopen met blauwe pigmenten in glas of bestel nu maatwerk.

Manchetknopen met blauwe pigmenten in glas 1

Contact met Vic