Expositie op Reis – Agatha Kapel

Groepsexpositie in de Agatha Kapel in juni 2018

Zaterdag en zondag 9&10 en 16&17 juni 2018 ben je tussen 13.00-17.00 uur van harte welkom voor een vrij bezoek aan de groepsexpositie ‘Op Reis’ in de Agatha Kapel in Kapel Avezaath. 

Kunstschilder Leida blom, Metaal Plastieken kunstenaar Arthur Cornelissen en ik, glaskunstenaar Vicky van der Plas, nemen je vier dagen lang mee op reis langs impressionistische schilderijen, feeërieke plastieken en heldere glaskunst. Organisator van de expositie is Ben van Mameren, van de gelijknamige galerie in Tiel. Hij brengt met veel plezier deze drie totaal verschillende kunstenaars onder jouw aandacht in de Agatha Kapel aan de Zoelensestraat 2 in Kapel Avezaath. Entree is gratis.

Leida  Blom
Dwalend door de wereld, al schilderend ontstaan haar verhalen. Nieuwsgierig en inspirerend duikt ze ineens op aan de andere kant van de aardbol. Geen land is te ver om daarvan te proeven, de mensen en de natuur geven haar alles wat zij nodig heeft. Daar ontmoet ze de wisselwerking tussen culturen wat zijn weerslag vindt in portretten, auto’s en landschappen. Cuba en Bangladesh staan bovenaan haar lijstje, dat is in veel schilderijen terug te vinden. In de rust van haar atelier aan de Poeldonkweg broedt ze plannen uit voor de volgende jaren, alle opgedane inspiraties zien we weerspiegeld in de schilderijen die er hangen. Een inspirerende vrouw die de wereld ontmoet en zich daardoor laat verrassen, op haar beurt verrast zij de wereld.

Arthur Cornelissen
De inmiddels 80 jarige Arthur Cornelissen is nog altijd actief als maker van prachtige Metalen Plastieken. Zijn materialen zijn ijzer, hout en koper. Hij last zijn drie dimensionale sculpturen voor zowel binnen als buiten, waar ze door de weersomstandigheden met het verstrijken van de tijd alleen maar mooier worden. U kent Arthur zijn werk wellicht van exposities zoals die bij de TU in Twente, Buren Bijzonder – waar hij binnenkort voor de tweede keer aan deelneemt – als exposant van de Werkplek, dé kunstenaarsvereniging van Tiel waar hij al zeker 40 jaar lid van is; én als deelnemer van de novembermaand kunstmaand in Ameland.

Vicky van der Plas
Vicky van der Plas maakt onder haar label By Vic glaskunst met een betekenis. Geïnspireerd door de diverse thema’s die op haar pad komen maakt zij de ene keer zeer abstract en de andere keer relatief figuratief werk via fusing; een techniek die zij graag naar haar eigen hand zet. By Vic is sinds begin 2018 lid van KUBRA, een kunstenaarscollectief in Brabant, en nam eerder deel aan uiteenlopende beurzen en exposities, zoals de ADAF, Kunstmanifestatie De Wilgengaarde, Flex Art Fair, Stedelijke Verbinding en Kunstkijk 2018. Het atelier van By Vic is gevestigd in Vught, in den Haag wordt zij vertegenwoordigd door Domo Eclectica, een High End conceptstore in het Hofkwartier.

Meer informatie
Uitnodiging Avezaath By Vic glaskunst
leidablom.nl
www.arthurcornelissen.nl
galeriebenvanmameren.nl

 

Online publicatie in Stad Tiel

Publicatie in een HAH blad:

Contact met Vic