Eindejaarsexpositie glaskunst KANL 6-22 april

Onder de titel Glass Unlimited kun je van 6 april t/m 22 april 2019 op de zolder van het Glazen Huis in Lommel, België, 18 glaskunstwerken bewonderen tijdens de zogeheten eindejaarsexpositie. Elk kunstwerk is gemaakt door een deeltijdstudent van de glasopleiding van de Kunstacademie Noord-Limburg.

De aanduiding ‘Unlimited’ past zeer goed bij de uiteenlopende vaardigheden die de studenten van de glasopleiding in deze weken laten zien. En dat is ook niet zo gek, want je ziet er objecten, vervaardigd door eerstejaars en door specialisten, die al zeven jaar op de opleiding ‘rondlopen.

Zelf ben ik als eerstejaars student ook vertegenwoordigd tijdens deze eindejaarsexpositie, maar dan met één werk. De opdracht was ‘de soms is meer dan het geheel der delen’ en bestond uit het ontwerpen van een installatie met niet meer dan rechte lijnen, gewoon vensterglas, en kit. Voor mij als glaskunstenaar op het gebied van de fusing techniek een mooie oefening in het snijden van rechte stukken glas, in het zandstralen én in de techniek van het verlijmen.

Ik ben benieuwd wat je van de tentoonstelling vindt!

PS. Benieuwd naar de opleiding? Je vindt meer informatie onder deze zin.

Contact met Vic