Art Malden 11-12 juni 11-18 uur

art malden kunstweekend 2022 glaskunst By Vic

Zaterdag 11 en zondag 12 juni ben je van 11-18 uur van harte welkom op Art Malden!

Circa 30 kunstenaars met uiteenlopende disciplines vind je dit kunstweekend in de ‘tuin der verbeelding’ van organisator/kunstenaar Hans Janssen. Onder hen keramisten, kunstschilders, beeldhouwers, staalkunstenaars én, natuurlijk, glaskunstenaars. 

Ik neem naar dit kunstevent een overzicht mee van werk dat ik de afgelopen jaren maakte. In uiteenlopende technieken maar met de mens of de natuur als gemeenschappelijke inspiratiebron.

Nieuw is mijn mondgeblazen en handgevormde glas. Mooie objecten in prachtige iriserende kleuren. Elk uniek in hun vorm en afwerking – niet in de laatste plaats omdat het hete glas al vormend met de krant altijd ergens zijn eigen weg zoekt. Eenmaal afgekoeld bekijk ik elk object en bepaal hoe ik het ga slijpen en polijsten. Een arbeidsintensief proces, waarbij ik ook kan besluiten dat ik het object niet glanzend polijst, maar juist het door het slijpen nog matte glas laat zien.

Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop je van harte een dezer dagen te mogen ontmoeten.

Vic

 

Plaats van locatie is Rijksweg 83, 6581 EG Malden. De organisator vraagt een kleine bijdragen voor de entree: 5 euro, waarvan 1,50 naar kika gaat. 

Contact met Vic